top of page

10 Tips voor een band op jouw bedrijfsfeest!een band op een bedrijfsfeest
YourBand tijdens een bedrijfsfeest

Hoe kan je er nou voor zorgen dat jouw collega's de dag na het feest een mailtje sturen met: "Wow wat een feest en wat een organisatie, geweldig gedaan! Ik kijk nu al uit naar het volgende feest!"

Het lijkt heel simpel maar je kan snel verdwaald raken in de optie's en mogelijkheden.


Je vind hier 10 handige tips en tricks die er voor zorgen dat jouw bedrijfsfeest echt helemaal door het dak gaat.


  1. Kennis is key. Zorg er voor dat je weet waar je collega's graag naar luisteren. Op basis van deze informatie kan je de perfecte band vinden. Maar wat nou als de muzieksmaken heel erg uit een lopen? Dan is het handig om te kijken naar een band zoals YourBand of Night at the Jukebox die een programma op maat kunnen maken.

  2. Zelf op zoek naar een band via google is natuurlijk leuk maar kan ook onwijs tijdrovend zijn en de uitkomst van een geslaagd feest kan ook nog eens tegen vallen. Klop aan bij een boekingsbureau met ervaring en kennis. Zij kunnen je precies vertellen welke band goed zou passen bij jouw evenement.

  3. Zorg er voor dat de locatie geschikt is voor een band. Bespreek met de locatie de wensen van de band. Vraag daarom altijd om Riders van de band. Let hierbij op trappen, stroomvoorziening, kleedkamer en heel belangrijk: het DB limiet moet geschikt zijn voor een liveband.

  4. Enthousiasmeer je collega's! Hoe meer mensen hoe meer vreugd, door je collega's update's te geven en te betrekken bij het proces zorg je ervoor dat ze het feest zeker niet willen gaan missen. Niks is namelijk vervelender om met 20% van je collega's een feest te vieren terwijl je had verwacht dat zeker 80% zou komen. Een band van ons die dat heel leuk doet is YourBand. Hierbij kan je samen met je collega's de setlijst samenstellen.

  5. Denkt groot, groter, grootst! Een knallende lichtshow kan bijvoorbeeld een onwijs verschil maken. Het is wetenschappelijk bewezen dat snelle lichten een positieve invloed hebben op de ervaring. Daarom zie je op grote festivals altijd gigantisch veel lampen hangen.

  6. DJ, vuur en confetti! Een DJ in de pauze's van de band is op een bedrijfsfeest bijna een must, boek deze bij voorkeur samen met de band zodat ze optimaal op elkaar ingespeeld zijn. Na 3 dagen nog confetti in je haar vinden is natuurlijk bewijs dat het een geslaagd feest is geweest. (Niet elke locatie is blij met confetti, check dit dus eerst even met ze.) Een geweldig alternatief zijn bijvoorbeeld sparkulars, dit zijn koud vuur fonteinen en geven een mooi effect! Uitpakken met vlammen en co2 is natuurlijk helemaal waanzinnig.

  7. Het in de watten leggen van de band en de technische crew. Heel vaak wordt dit vergeten maar in de praktijk werkt het zo dat als je goed voor je mensen zorgt dat ze net een paar extra stapjes willen doen om jouw feest extra leuk te maken.

  8. Vraag je collega's om leuke filmpjes en foto's met je te delen zodat je die achteraf kunt verzamelen en kunt delen op de werkvloer zodat de collega's die er niet bij waren er de volgende keer zeker bij zijn!

  9. Twijfel niet. Of twijfel in ieder geval niet te lang. Hoe meer je rond zoekt hoe meer optie's je vindt, op een gegeven moment zie je door de bomen het bos niet meer. Daarnaast zijn alle muzikanten die je bij JungleBookings boekt zijn ook echt beroepsmuzikant. Zo kunnen we de kwaliteit garanderen. Een band in optie houden voor een lange tijd betekend dan ook dat de muzikanten niks anders kunnen doen en klussen/inkomsten mis kunnen lopen.

  10. Vraag om feedback aan je collega's. Feedback kan namelijk ook positief zijn en mocht je negatieve feedback krijgen dan is dat alleen maar mooi meegenomen voor de volgende keer. Waarschijnlijk zal iedereen je zeggen dat het een geweldig feest was.


Met deze 10 tips en tricks gaat jouw bedrijfsfeest een absolute knaller worden!

Mocht je nou vastlopen in het boeken van een band voor jouw bedrijfsfeest of gewoon goed en betrouwbaar advies willen? Neem dan vooral even contact met ons op, we helpen je graag. :)

Comments


bottom of page